Az Esze Music Kft zeneoktató tanfolyamokat – “WORKSHOP” – szervez.

Az órák Esze Zsolt szakmai vezetésével történnek. Célom, hogy ismét mindenki számára elérhető legyen a zenetanulás, akár hobbiból, akár azzal a szándékkal, hogy később professzionális szintre jusson el.

Jelen gazdasági helyzetben – sok más mellett – a művészet oktatás szenvedi el a legnagyobb károkat, tekintve a jelentős forrásmegvonásokat, és a zeneiskolák egyre növekvő költségeit. Számtalan kezdeményezés indult magániskolák, tanfolyamok szervezésében, melyek pár nap-hét alatt jelentős tudást ígérnek átadni…..mindezt persze tekintélyes összegekért. Ne dőljünk be! Legyünk tisztában azzal a ténnyel, hogy akár csak saját szórakoztatásunkra akarunk zenét tanulni legalább 1-2 év tanulás, és napi minimum 1/2 – 1 óra gyakorlás szükséges. A professzionális szint eléréséhez pedig nyugodtan állíthatom, hogy 10- 15 év szükséges, napi 3-6 óra gyakorlással.

Amit tanulhatunk: zeneelméleti alapok, szolfézs, technikai gyakorlatok – billentés, skálajáték, függetlenítés – dalok tanulása könnyebb pop-daraboktól az improvizatív jazz-ig, zongorán, és szintetizátoron egyaránt, ezen kívül foglalkozom énekesek képzésével, korrepetícióval, illetve improvizáció-oktatással hangszertől függetlenül. Ezen kívül várom mindenki jelentkezését, aki zongora kísérettel szeretné gyakorolni a saját hangszerét. A tanmenet, és a konkrét oktatási tematika minden estben személyre szabott, nem csak “sémák” szerint történik. Nem idomítok, pedagógiai munkát végzek! Fontosnak érzem a növendékek személyiségét is megismerni, hiszen bármilyen “tanár-diák” interakcióban 2 egyén – individuum – vesz részt, és ez minden tematikát, tantervet, oktatási sémát átírhat. Legfontosabb szempontomnak azt tartom, hogy a tanulók szeressék a zenét, a gyakorlást, kedvvel üljenek a hangszerhez. A többi majd kiderül. Több év tanulás után láthatja egy tanár is igazán, hogy lesz-e profi előadó a növendékből vagy nem, így ennek eldöntése, esetleges téves inspirálása semmiképpen nem célom. Sokkal inkább a tanulókban rejlő képességek, lehetőségek felfedezése, és pozitív megerősítéssel azok fejlesztése.

Igény szerint házhoz megyek.

Esze Zsolt 06-20-9387-184 zsoltesze@gmail.com